CARTA D’ALBERT EINSTEIN A LA SEVA FILLA

Albert-Einstein

ca.wikipedia * Biografia i enllaços diversos sobre l’Albert Einstein *

A la fi dels anys 80, Lieserl, la filla del cèlebre geni, va donar 1.400 cartes escrites per Einstein a la Universitat Hebrea, amb l’ordre de no fer públic el seu contingut fins dues dècades després de la seva mort.

Aquesta és una d’elles: a  Lieserl Einstein.

Quan vaig proposar la teoria de la relativitat, molt pocs em van entendre, i el que et revelaré ara perquè ho transmetis a la humanitat també xocarà amb la incomprensió i els prejudicis del món.

Et demano tanmateix, que la custodies tot el temps que sigui necessari, anys, dècades, fins que la societat hagi avançat prou per acollir el que t’explico a continuació.

Hi ha una força extremadament poderosa per a la que fins ara la ciència no ha trobat una explicació formal. És una força que inclou i governa a totes les altres, i que fins i tot està darrere de qualsevol fenomen que opera en l’univers i encara no hagi estat identificat per nosaltres. Aquesta força universal és l’AMOR.

Quan els científics buscaven una teoria unificada de l’univers oblidar la més invisible i poderosa de les forces.

L’Amor és Llum, atès que il·lumina qui el dóna i el rep. L’Amor és gravetat, perquè fa que unes persones se sentin atretes per altres. L’Amor és potència, perquè multiplica el millor que tenim, i permet que la humanitat no s’extingeixi en el seu cec egoisme. L’amor revela i revela. Per amor es viu i es mor. L’Amor és Déu (per als que creuen), i Déu és Amor.

Aquesta força ho explica tot i dóna sentit en majúscules a la vida. Aquesta és la variable que hem obviat durant massa temps, potser perquè l’amor ens fa por, ja que és l’única energia de l’univers que l’ésser humà no ha après a manejar al seu antull.

Per donar visibilitat a l’amor, he fet una simple substitució en la meva equació més celebri. Si en lloc d’E = mc2 acceptem que l’energia per curar el món pot obtenir-se a través de l’amor multiplicat per la velocitat de la llum al quadrat, arribarem a la conclusió que l’amor és la força més poderosa que existeix, perquè no té límits.

Després del fracàs de la humanitat en l’ús i control de les altres forces de l’univers, que s’han tornat contra nosaltres, és urgent que ens alimentem d’una altra classe d’energia. Si volem que la nostra espècie sobrevisqui, si ens proposem trobar un sentit a la vida, si volem salvar el món i cada ésser vivent que en ell hi habita, l’amor és l’única i l’última resposta . 

Potser encara no estem preparats per fabricar una bomba d’amor , un artefacte prou potent per destruir tot l’odi, l’egoisme i l’avarícia que assolen el planeta.  No obstant això, cada individu porta en el seu interior un petit però poderós generador d’amor la energia espera ser alliberada.

Quan aprenguem a donar i rebre aquesta energia universal, estimada Lieserl, comprovarem que l’amor tot ho venç, tot el transcendeix i tot el pot, perquè l’amor és la cinquena essència de la vida.

Lamento profundament no haver-te sabut expressar el que alberga el meu cor, que ha bategat silenciosament per tu tota la meva vida. Potser sigui massa tard per demanar perdó, però com el temps és relatiu, necessito dir-te que t’estimo i que gràcies a tu he arribat a l’última resposta!

El teu pare

Albert Einstein.

rebut per email  i penjat el  23-11-2014

Anuncis

2 thoughts on “CARTA D’ALBERT EINSTEIN A LA SEVA FILLA

  • Avui (16-12-14) he vist el teu comentari i precisament ahir (15-12-14) vaig relligar-la de nou i n’he fet una còpia amb lletra grossa pel tiet Francisco. Ell sempre em fa arribar coses que ja té fetes, no les pot fer ara, i li he dit que si no ho pot llegir li llegiré un dia que anem a casa seva. (últimament estan contents quan hi anem) (estan molt sols).

   Això meu d’ahir i trobar el teu comentari avui, es telepatia, empatia(no), que és ?
   Em vaig emocionar una altra vegada, ja se que estic una “mica” tou, però es el que tu dius com a científica que ets, i que jo no hagués sabut explicar.
   Molts petons d’un blogaire incipient

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s